Kuvatoimisto vastavalo

Usein kuvituskuvien ostajille on erittäin turhauttavaa etsiä juuri sitä sopivaa kuvaa Shutterstockista tai muista kansainvälisistä kuvapankeista. Ei siksi, että kuvia ei näistä jättimäisistä kuvavarastoista löytyisi, vaan päinvastoin. Kuvia on usein niin paljon, että runsauden pula uuvuttaa kun deadlinet painaa jo päälle.

Ongelma kansainvälisissä kuvapankeissa on usein se, että ne todellakin ovat kansainvälisiä. Eli kuvia tuotetaan niihin ympäri maailmaa ja sen oikean, suomalaisen ja kotimaassa kuvatun kuvan löytyminen on työn ja tuskan takana.


Ei näytä kovin uskottavalta laittaa esimerkiksi lenkkimakkaramainoksen tai -tuotepakkauksen taustakuvaksi keskieurooppalaista maalaismaisemaa. Ero ei ehkä ole nopeasti ajateltuna kovinkaan suuri, mutta tarpeeksi suuri kuitenkin. Ei vaan mene läpi. Suomalaista kuvaa voi kuitenkin olla vaikea löytää suuresta massasta.

Kuvatoimisto-vastavalo-2015-02-27-12-47.png
Suomalaisia kuvituskuvia voi ostaa kuvatoimisto Vastavalosta.

 

Suomalaiset arvostavat suomalaista kuvituskuvaa

Olen myynyt kuviani alusta asti ympäri maailmaa, mutta olen vähitellen ymmärtänyt paikallisesti tuotetun kuvan arvon kotimaan markkinoille. Siksi on hyvä, että meillä Suomessa on suomalaisia kuvatoimistoja. Ainakin näin toistaiseksi olen keskittänyt myyntini kotimaan markkinoille yhteen kuvapankkiin, Kuvatoimisto Vastavaloon, ja olen ollut sen toimintaan erittäin tyytyväinen.

Myyntimäärät eivät ehkä ole niitä kaikista suurimpia verrattuna suuriin kansainvälisiin kuvatoimistoihin, mutta peli on Vastavalossa reilua. Ehkä välillä raakaa, mutta reilua. Ostajakuntaa löytyy mukavasti, ja kuvamyynneistä saa kunnon siivun itselleen.

Kuvituskuvien aiheina luonto ja maisemat

Kuvamyyntini Vastavalossa lähti hämäläiseen tyyliini käyntiin melko verkkaisesti. Toimintatapa Vastavalossa poikkeaa jonkin verran muista käyttämistäni kuvapankeista, ja kesti oman aikansa, että pääsin kuvioihin sisälle. Pikkuhiljaa olen kuitenkin kasvattanut portfolioni kokoa, ja jatkossa aion panostaa kuvien lataamiseen selvästi aiempaa enemmän.

Kuvaan pääsiassa luontoa ja maisemia, sekä jonkin verran matkakuvia maailmalta. Vastavalo on hyvä paikka myydä juuri sellaisia kuvia, joiden kuvaaminen on minulle sydämen asia.

On ilo myydä jotain sellaista, jonka tuottaminen on itselleni tärkeää. Enkä kauaa jaksaisikaan kuvata perinteistä tekopirteää toimistoyöntekijän potrettikuvaa ja teennäisiä tilanteita. Aitous on tärkeää, ja kun suuntaus kaikissa kuvapankeissa on ollut viime aikoina juuri yhä aidomman kuvan suuntaan, näkisin kuvapankkien tulevaisuuden monista muista kuvaajista ehkä hieman poiketen melko valoisana.

Miten Vastavalon kuvani eroavat muualla myymistäni kuvista?

Jos kuviani myydään ympäri maailmaa lähes pilkkahintaan, niin miksi niitä sitten kannattaisi ostaa Vastavalosta? Ensinnäkin siksi, että suomalaisten toimijoiden toimintaa kannattaa aina kannattaa. Sen lisäksi kuvani ovat laadukkaampia Vastavalossa.

Microstock-kuvapankkeihin saa kuvia myyntiin melko helposti, ja ihan melkein minkälaisia kuvia tahansa. Teknisesti kuvien pitää olla tietenkin kunnossa ja kuvapankeissa on vaihtelua vaatimusten suhteen, mutta kyllä joihinkin kuvapankkeihin hyväksytään mitä tahansa myyntiin.


Vastavalo on sen sijaan melko tarkka kuvien laadusta ja koosta. Tämän vuoksi sieltä löytyvät vain parhaat kuvani, ja usein suuremmassa koossa kuin muista halvemmista kuvapankeista.

Miksi möisin kuviani täydessä koossa muutamalla eurolla per kuva, jos joku muu kuvapankki maksaa saman kuvan myymisestä kymmeniä kertoja enemmän? Sen lisäksi muokkaan kuvani Vastavalossa myyntiä varten usein hieman eri tavalla, hillitymmin ja tyylikkäämmin, alkuperäistä kuvaa kunnioitten.

Käy tutustumassa kuviini Vastavalossa

Jos tarvitset suomalaisia kuvituskuvia, tai haluat muuten vaan tutustua tuotantooni, olet tervetullut katsomaan kuviani ja portfolioitani Vastavalossa:

Mikäli mielestäsi jokin aihe tai kohde on huonosti edustettuna kuvapankeissa, tai jos haluaisit minun kuvaavan jotain aihetta suoraan vaikkapa projektiasi varten, niin kerro siitä minulle lähettämällä postia osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net. Kokeilen mielelläni uusia asioita ja tietenkin sellaisen aiheen kuvaaminen kiinnostaa, mille on olemassa kysyntää.


3 Vastauksia
  1. Teemu Tretjakov
    Teemu Tretjakov says:

    Anonyymille tiedoksi, että kyllä ostaa. Ja mikäli pystyt itse parempaan laatuun, niin mene ihmeessä myymään kuviasi, niiden vasta luulisikin menevän kaupaksi. Paljon huonompilaatuistakin kuvaa myydään ulkomaisissa kuvatoimistoissa ja paljon! 🙂

    Vastaa

Sinullakin on mahdollisuus osallistua keskusteluun!

Olisiko sinulla tähän jotain lisättävää tai kysyttävää, tai oletko eri mieltä jostain?
Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä epäröi, vaan tule mukaan ja jätä kommenttisi rohkeasti!

Osallistu keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.