Sigma 8-16mm f/4.5-5-6

Tulin hankkineeksi uuden putken maisemakuvausta silmällä pitäen. Kyseessä on Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 DC laajakulma-zoom. Lueskelin netistä ylistäviä arvioita putkesta ja vakuutuin sen piirtokyvystä tutkimalla erilaisia kaavioita, käppyröitä ja testituloksia.

Sigma on kroppikennoisille kameroille suunnitelluista objektiiveista laajakulmaisin olematta kuitenkaan kalansilmälinssi. Polttoväli on kinofilmikoolle muunnettuna n. 12-24mm, joten kyseessä on todella super-laajakulmalinssi ja vihdoinkin siis saatavilla myös kroppikennoisille kameroille.


Sigma 8-16mm ja Canon EOS 7D

 

Objektiivi julkaistiin jo vuonna 2010, mutta vasta nyt kuulin sen olemassaolosta ja päätin hankkia sellaisen reppuuni. Objektiivi sopii erittäin nätisti Canon EOS 7D:n nokalle ja kuvausote on luonteva. Vaikka objektiivi ei olekaan ihan  kevyimmästä päästä, niin ei kuitenkaan voida puhua mistään järkäleestä. Paino jakautuu tasaisesti ja vaikka objektiivi on aika pitkä, se ei kuitenkaan ole niin paksu kun monet muut super-laajakulmalinssit ja tuntuu itse asiassa melko pieneltä.


1 Vastaa

Sinullakin on mahdollisuus osallistua keskusteluun!

Olisiko sinulla tähän jotain lisättävää tai kysyttävää, tai oletko eri mieltä jostain?
Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä epäröi, vaan tule mukaan ja jätä kommenttisi rohkeasti!

Osallistu keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.