Dxo optics pro 9

Muistako vielä,  kun pari vuotta sitten DxO jakoi ilmaiseksi DxO Optics Pro ohjelmaansa? Nyt Optics Pro on ladattavissa jälleen ilmaiseksi yhtiön sivuilta, mutta nyt jaossa on tuoreempi versio. Tällä kertaa jaossa on versio 9, kun viime kerralla jaettiin versiota 8.

Dxo Optics Pro parantaa kuviesi laatua automaattisesti

Dxo Optics Pro on todella tehokas ohjelma raw-kuvien käsittelyyn, sitä voi käyttää joko yksinään tai yhdessä Lightroomin tai Capture Onen kanssa. Ohjelmasta löytyy todella paljon korjailuprofiileja eri kameroihin ja objektiiveihin, eli objektiivien vääristymät on erittäin helppo poistaa ohjelmalla. Lisäksi versiossa 9 esiteltiin DxO:n Prime Noise Reduction -kohinanpoistotekniikka, jota käytän myyntikuvien luomisessa silloin, kun Lightroomin tai Capture Onen kohinanpoisto ei riitä. Lue lisää ohjelman ominaisuuksista DxO:n sivuilta.


Uusin versio Optics Pro:sta on versio 11, jonka hankin itselleni jonkin aikaa sitten. Kohinanpoisto toimii uudessa versiossa hieman nopeammin kuin tässä vanhemmassa, mutta laadun suhteen ollaan aika samalla tasolla. Lisäksi Optics Pro parantaa kuvanlaatua automaattisesti aina kun kuvia avataan, kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla.

Kuvapankeissa ollaan todella tarkkoja kuvan laadusta, ja väittäisin, että tällä Optics Prolla pääsee helposti sellaiselle kuvanlaadun tekniselle tasolle, että siitä se ei ainakaan enää ole kiinni, ellei kuvia hyväksytä myyntiin. Ja kuten jo mainitsin, aika paljon asioita tapahtuu automaattisesti, joka on erittäin ilahduttavaa, koska minun pitää käsitellä kuvia melko suuria määriä.

Free licence optics pro

Voit ladata DxO Optisc Pro 9 ohjelman klikkaamalla tätä kuvaa.

Miten Optics Pro 9 eroaa Lightroomista?

DxO:n Raw-kuvien prosessointi on mielestäni jo vakiosäädöillä laadukkaampaa kuin Lightroomissa, ja kohinan poisto paras mitä olen käyttänyt. Optics Pro ei tee omaa katalookia kuten Lightroom, vaan ohjelma käyttää kuvia suoraan kovalevyltä. Eli voit itse pättää, missä kuviasi pidät ja siirrellä niitä suoraan työasemasi tiedostojen hallinnasta kuten haluat. Säädöt tallennetaan ns. sidecar xml-tiedostoihin samaan kansioon kuvien kanssa, eli joka kuvalla luodaan tiedosto, jossa säädöt pysyvät tallessa niin kauan, kuin tiedosto löytyy samasta kansiosta kuvan kanssa. Itse pidän enemmän Lightroomin tavasta tallentaa säädöt tietokantaan, vaikka se hidastaa käyttöä jonkin verran kuvamäärän kasvaessa. Optics Pro toimii kuintenkin aina yhtä rivakasti, eikä kuvia tarvitse erikseen importtailla siihen. On aika pitkälle makuasia, että kumpi tapa on parempi. Molemmilla on kannattajansa,

Lataa Optics pro suoraan DxO:n sivuilta

Tämä mahdollisuus ladata ohjelma ilmaiseksi on voimassa vain rajoitetun ajan, helmikuun loppuun saakka.  Kannattaa ladata ja hyödyntää tämä kuitenkin mieluiten nyt heti. Antamalla sähköpostiosoitteesi DxO:n postituslistalle pääset lataamaan ohjelman ilmaiseksi.

Ilmaisen kopion voit ladata itsellesi täältä: Dxo Optics Pro 9 latauslinkki

PS: Muista myös NIK Software plugin-paketti, josta kirjoitin aiemmin. Näillä kahdella ilmaisella kuvankäsittelyohjelmalla pääsee jo todella pitkälle!


 

15 Vastauksia
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Taitaa olla niin että Linuxille ei tätä ole saatavilla, ikävä kyllä. Muutenkin Linuxin ohjelmistovalikoima on suppeampi kuin Windowsilla ja Macillä. Mutta ainakin ilmainen GIMP-kuvankäsittelyohjelma on saatavilla myös Linuxille, kuten myös Darktable ja RawTherapee. Minulla ei näistä ohjelmista ole kuitenkaan kokemusta.

   Vastaa
  • Pirkko Konsin
   Pirkko Konsin says:

   Minulla on jo pitkään ollut Ubuntu, enkä vaihda pois. Koneeseen saa ihan mukavaa kuvankäsittelyä. On aina mukavaa kokeilla jotakin uutta. Kiitos tiedosta.

   Vastaa
  • Teemu Tretjakov
   Teemu Tretjakov says:

   Minäkin käytin aikoinaan Ubuntua aika pitkään, ja olin siihen muuten tosi tyytyväinen, mutta säätämistä oli silloin vähän liikaa. Päätin kokeilla Macciä, enkä ole katunut. Mitä ohjelmia muuten käytät Ubuntussa kuvien käsittelyyn?

   Vastaa
 1. Pertti Pepe Hagelberg
  Pertti Pepe Hagelberg says:

  Kiitos vinkistä. DxO Optics Pro 9 vaikuttaa mielenkiintoiselta, opettelemista ja totuttelemista siinä tietysti on. Minulle isona miinuksena ainakin minulle on, että se toimii vain vanhempien Lightroom versioiden (3,4,5) kanssa! Kutonen ei huoli sitä plugininä. Mutta kunhan nyt tutustuu ensin, niin eihän tuo kovin suuri raha ole ostaakaan.

  Vastaa
 2. Teemu Tretjakov
  Teemu Tretjakov says:

  Maritan kone sekoili asennuksen jälkeen pahasti. Kuvia ei löytynyt enää Windowsin resurssien hallinnan kautta (win10), vaikka olivat kovalevyllä edelleen tallessa. Saatiin kuitenkin tilanne pelastettua ja kuvat talteen. Tämä oli tosi outo juttu, en ole kuullut keneltäkään muulta vastaavaa. Eli nyt kaivattaisiin tietoa siitä, miten asennus on sujunut muilla? Kertokaa kokemuksistanne, siitä olisi suuri apu kaikille.. kiitos!

  Vastaa
 3. Pertti Pepe Hagelberg
  Pertti Pepe Hagelberg says:

  Macciin (OS Sierra) asentui mielestäni aivan normaalisti. Ei ainakaan ole ilmennyt tuollaisia ongelmia. Ainoa vika, että ei toimi plugininä uusimmassa Lightroom 6 versiossa.

  Vastaa

Sinullakin on mahdollisuus osallistua keskusteluun!

Olisiko sinulla tähän jotain lisättävää tai kysyttävää, tai oletko eri mieltä jostain?
Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä epäröi, vaan tule mukaan ja jätä kommenttisi rohkeasti!

Osallistu keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.