Canon ef mm f l

Canon jukisiti viime kuussa uuden L-sarjan objektiivin mallistoonsa. Kyseessä on 24-70 millimetrin polttovälillä ja f/4:n valovoimalla varustettu zoom-objektiivi.

Kooltaan tämä uutukainen on erittäin pieni sisältäen kuitenkin kuvanvakaimen ja kohtuullisen valovoiman myös tele-päässä. Zoomin polttovälialue on erittäin hyvä yleiskuvaukseen yltäen laajakulmasta aina lyhyen telen lukemille saakka. Myös kroppikennoisilla kameroilla ollaan ihan mukavissa, yleisobjektiiville tyypillisissä lukemissa. Kinofilmikoon kameralle muutettuna polttovälialue on on 38-112mm.


Objektiivin kiinnostavin uusi ominaisuus on sen  makrokuvausominaisuus, joka yltää aina 0,7 kertaiseen suurennokseen asti. Makrokuvausmoodi kytketään päälle epätavanomaisella tavalla. Ensin työnnetään zoomin lukitsinta eteenpäin, ja tämän jälkeen zoomia käännetään yli 70mm:n merkin. Samantyyppinen ratkaisu on ollut aiemmin ainakin joissain Sigman tele-zoomeissa.

Koko paketin kruunaa vielä uusi hybridi-kuvanvakaaja, jonka kerrotaan toimivan normaalikuvanvakaajaa  paremmin makroetäisyyksillä. Erittäin houkutteleva paketti on siis kyseessä. Hinta on toistaiseksi kysymysmerkki, mutta tuskin tässä kovin edullisesta optiikasta on kysymys. Laatu maksaa…


Teknisiä tietoja:

  • Paino: 600g
  • Koko: 8,34 * 9,3cm
  • Polttoväli: 24-70mm (38-112mm kroppikennolla)
  • Valovoima: f/4
  • Lyhin tarkennusetäisyyys: 38cm (20cm makro-moodissa)
0 Vastauksia

Sinullakin on mahdollisuus osallistua keskusteluun!

Olisiko sinulla tähän jotain lisättävää tai kysyttävää, tai oletko eri mieltä jostain?
Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä epäröi, vaan tule mukaan ja jätä kommenttisi rohkeasti!

Osallistu keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.