Tällä kertaa Jarkon Tee-se-itse pajassa puuhastellaan Pringles-purkin parissa, tämän edullisemmalla valokuvaustarvikkeita tuskin voi hankkia! Pringles-purkista valmistuu näppärä ja vielä pahuksen tyylikäs lisäkappale salamalle makrokuvausta varten.


Ajatuksena tässä on se, että valonlähde eli salaman valo saadaan lähemmäksi kuvattavaa kohdetta, ja välähdyspään kokoa samalla hieman isonnetaan pehmeämmän valon aikaansaamiseksi. Mikäs sen mukavampaa näin kesällä, kuin kukkasten ja kaiken maailman öttiäisten kuvaaminen makro-objektiivilla. Nyt otetaan salama mukaan, jotta saadaan pienennettyä aukkoa riittävästi, ja ettei syväterävyys jää liian ohueksi. Minä olen jo Pringles-tuubini käynyt hakemassa kaupasta, edessä on seuraavaksi sen tyhjentäminen…

Olen innokas valokuvaaja ja Digikuvaaja-valokuvausblogin perustaja. Kuvaan useille kansainvälisille kuvatoimistoille ja kuviani on nähty myös monissa kotimaisissa lehdissä. Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net

Vastaa