Jarkko julkaisi Digikuvaaja.netin Youtube-kanavalla pari videotutorialia Photoshopin tasoista. Tasot (engl. layers) ovat kaiken kuvankäsittelyn perusta, joten niiden hallitseminen on ensiarvoisen tärkeää. Näissä videotutorialeissa lähdetään liikkeelle aivan alkeista ja opastus on selvällä suomen kielellä, joten nämä oppaat ovat erittäin helposti lähestyttäviä, eikä vaadi juurikaan aiempaa kokemusta kuvankäsittelystä.


Ensimmäisessä videossa opetellaan mm. liikuttelemaan kuvan elementtejä eri tasoilla, lisätään ja poistetaan tasoja ja näytetään kuinka niitä piilotetaan tai muutetaan osittain läpinäkyviksi.

Toisessa osassa jatkamme tasojen opettelua ja nyt sukellamme hieman syvemmälle niiden ihmeelliseen maailmaan. Tasojen nimeäminen on tärkeä asia, joka minultakin kuitenkin usein unohtuu. Mitä enemmän tasoja on, sitä tärkeämpää niiden nimeäminen ja ryhmittely on. Tässä osassa tutustumme myös tehosteiden lisäämiseen tasoille sekä erilaisiin sekoitustiloihin.

Iso kiitos Jarkolle näistä tärkeistä tutorialeista. Ja muistakaa tilata Digikuvaaja.netin Youtube-kanava itsellenne, niin näette kaikki tulevat videot heti kun ne ovat saatavilla.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Olen innokas valokuvaaja ja Digikuvaaja-valokuvausblogin perustaja. Kuvaan useille kansainvälisille kuvatoimistoille ja kuviani on nähty myös monissa kotimaisissa lehdissä. Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net

Vastaa