Digikuvaaja on levittäytymässä internetin eri palveluihin hitaasti mutta varmasti. Avasin Youtubeen oman kanavan videoklippien julkaisemista varten. Ihan tarkkaa suunnitelmaa tulevasta videosisällöstä ei vielä ole, mutta ainakin erilaisia kokeiluja liikkuvan kuvan käytöstä valokuvaamisen ohella on luvassa.


Timelapse -videoiden tekeminen on yksi mielessäni jo kauan pyörineistä asioista. Jotain kokeiluja aion tehdä ja tulen julkaisemaan tuotokseni Digikuvaaja.netin Youtube -kanavalla. Toinen mielenkiintoinen uusi ilmiö on cinematography-kuvat, joissa liikkuvaa kuvaa on yhdistetty valokuvan osaksi. Hankin jo valmiiksi joitain ohjelmia tätä varten, nyt pitäisi vaan järjestää aikaa ja ennenkaikkea keksiä hyviä ideoita tämän tekniikan kokeilemiseksi.

Ajatuksenani on ladata jatkossa myös videoklippejä kuvapankkeihin ja koittaa saada niitä kaupaksi. videoklipit laitan Youtubeen ja kirjoitan juttua niiden tekemisestä. Olisi myös kiinnostava idea tehdä videotutoriaaleja kuvankäsittelystä suomenkielellä. Katsotaan, josko onnistuisin jossain vaiheessa myös siinä. Kannattaa joka tapauksessa pysyä kuulolla.

Ensimmäinen video Digikuvaaja.netin Youtube -kanavalla on Sonisphere-festareilla kuvaamani pätkä Metallican setistä. Saattaa olla, ettei Metallican musiikki osu ihan jokaisen Digikuvaaja.netin lukijan musiikkimakuun. Pistäkää suosiolla äänenvoimakkuutta hieman alaspäin, jos näin on. Haluan kuitenkin jakaa pätkän ihan siitäkin syystä, että se onnistui mielestäni käsittämättömän hyvin, ottaen huomioon että se on kuvattu pimeässä ja sateessa iPhone 5S:llä ja vielä ihan käsivaralta. Tarviiko jatkossa enää puhelinta kummempaa kameraa raahata mukana lainkaan?

Videosta saa ehkä hieman kuvaa siitä, minkälainen tunnelma keikalla oli. Metallican biisit jäi ainakin soimaan päähän pitkäksi aikaa! Siinä kaikki tällä kertaa, alla linkki Youtube-kanavalle.

Olen innokas valokuvaaja ja Digikuvaaja-valokuvausblogin perustaja. Kuvaan useille kansainvälisille kuvatoimistoille ja kuviani on nähty myös monissa kotimaisissa lehdissä. Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net

4 Comments

 1. Uusia kuvallisia alue valtauksia olet tehnyt.
  Hyvältä näyttää video kuva, tunnelma hyvin aistittavissa.

  Olen myös harrastanut lyhyiden video pätkien tekemistä.
  Julkaissut olen niitä jonkun verran blogissani keskikokoisena, ehkä joku on mobile koossa.
  Kun videon klikkaa ruutun täyttäväksi, niin pikselit hajoaa mössöksi.
  Eivät kestä kuin blogi koossa katsomisen.
  Osasta on kyllä parhain iso kokoinen versio tallella.

  Youtubeen latasin aikoinaan muutaman videon, mutta poistin.
  Youtubeenhan näkyy kyllä aukeavan blogissa julkaisemani video pätkät.

  Mielenkiintoista, että video pätkiäkin voi laittaa kuvapankkeihin myyntiin.

  Muutamaan videoon olen laittanut joskus valokuvan joukkoon, " cinematography-kuvaa". Pelkästään valokuvista olen tehnyt slide-esityksiä, lisännyt musiikkia ja tekstiäkin joukkoon.
  Materiaalia käsittelemättömänä on isot määrä, kun vain saisin aikaiseksi käsitellä ja julkaista.
  Macissa IMoviella olen editoinut.
  Millä ohjelmalla editoit, vai laitatko puhdasta käsittelemätöntä videotiedostoa julkaisuun?

  Mukavaa kesää Digikuvaajalle.:-)

 2. Kiitos, samoin! Pitää koittaa rikkoa rajojaan, tekemällä oppii. Tämä video on suoraan puhelimesta. Häivytykset lisäsin iPhonen iMoviessa. Muuten käytän iMovieta tai Premiere Elementsiä Macilla. Niin ja se Cinematography-kuva on sellainen, jossa lähes koko kuva on still-kuva, mutta osa siitä liikkuu. Esim. muotokuvan mallilla tukka hulmuaa. Ne on pirun makeita!

 3. Elements löytyy minultakin, muttei ole videotiedoston käsittely mahdollisuutta. Lightroomissahan on hyvä osio editoida, muttei ole tullut kokeiltua.
  Tulee langettua tuttuun IMovieen.

  Gimbissä warpillahan saa tuollaista osittain eläväistä kuvaa. Joitakin olen tehnyt, esim. tämä "pyykit narulla" http://askeleet-tarja.blogspot.fi/2013/10/pyykit-kuivumassa.html

  Tykkään myös osittain elävästä, osittain liikkuvasta kuvallisesta ilmaisusta.

 4. Tosi hauska idea! Enpä ole ennen tuollaistakaan nähnyt. Warp-toolilla animointia. Hienoa ja kokeiluhenkistä toimintaa, niinkuin olla pitääkin.

Vastaa