500px -kuvasivusto on laajentamassa toimintaansa kuvien myymisen saralla. Kuvien printtien myyminen on ollut jo jonkin aikaa mahdollista 500px Art-palvelun kautta ja nyt avattava 500px Prime myy kuvien käyttöoikeusia hieman Getty Imagesin tapaan.500px:n blogin mukaan uusi palvelu sijottautuu hintatasoltaan melko korkealle tasolle. Hintojen kerrotaan alkavan 250 dollarista per myyty kuva, josta kuvaajalle on luvassa 30%. Tämä on aiheuttanut melko suurta närää ammattivalokuvaajien keskuudessa, jossa korvausta pidetään aivan liian pienenä. Ottamatta asiaan sen kummempaa kantaa totean vain, että lähtötasona 75$ per myyty kuva kelpaa minulle!


Verrattuna microstock-kuvapankeista saatavaan korvaukseen tuo 75$ tuntuu tähtitieteelliseltä. Sain taannoin 500 px:stä sähköpostia, ja pyysivät erästä kuvaani myyntiin 500px Primeen. Suostuin heti. Toivottavasti saan muutkin kuvani myyntiin kun uusi palvelu kunnolla polkaistaan käyntiin. Toisaalta kun myyn samoja kuvia myös microstock-kuvapankeissa, niin hieman arveluttaa kuinka se vaikuttaa mahdollisiin myynteihin kovemmallla hinnalla. Ehkä pitäisi pistää hieman eri kuvia myyntiin  eri paikkoihin.

 
500px saattaa suosionsa ansiosta muodostua kovaksi tekijäksi kuvien myymisessä. Nyt samasta palvelusta saa erittäin aktiivisen valokuvaajien yhteisön, portfolio-sivuston, kauppapaikan printtien myymiseen, sekä kuvapankkitoimintaa kuvien käyttöoikeuksien lisensiointiin. Mitäs muuta sitä vielä tarvitsisi?

Olen innokas valokuvaaja ja Digikuvaaja-valokuvausblogin perustaja. Kuvaan useille kansainvälisille kuvatoimistoille ja kuviani on nähty myös monissa kotimaisissa lehdissä. Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net

6 Comments

 1. Jep, meni 500px mielenkiintoiseksi. Pyysivät minultakin kaksi kuvaa myyntiin. Suostuin tietenkin sillä ajatuksella, että jos joskus edes yhden kuvan saisi myytyä. 🙂

  • Sen perusteella mitä olen kuviasi nähnyt, niin väittäisin että saat niitä kyllä kaupaksi jos viitsit nähdä vähän vaivaa. Microstock-kuvapankeissa on hyvä harjoitella kuvien teknisen laadun viilaamista. Sitten kun homma siellä alkaa sujua, niin voi harkita myymistä muuallakin parempaan hintaan. 500px Prime on tosi helppo tapa myydä, mutta aika näyttää kuinka kauppa alkaa käymään.

  • Kiitos Teemu. Jostain syystä en ole ollut aikaisemmin innostunut kuvapankeissa myymisestä. Ehkä minusta on tuntunut, että harrastuksesta tulisi silloin liian vakavaa. 🙂 500px Primen myötä kuitenkin innostus on alkanut heräilemään, kiitos heidän scoutin esittämän mielenkiinnon. Täytyypä tutustua myös microstock-kuvapankkeihin…

 2. Hymm… täytyy varmaakin tutustua, en ole noista aikaisemmista esittelemistäsi (välittäjistä) paljoa innostunut.

 3. Miten palkkioiden verotus hoituu, pidättääkö 500px palkkiosta jotain. Niiden nettisivulla pyydetään täyttämään jokin lomake. Joutuuko Suomalainen maksamaan veron kahteen kertaan?

 4. Anonyymi

  Nythän on niin, että viime aikoina on tapahtunut melkoinen käänne 500px:ssä. Kuvaajien provisio 70%:sta tippuu 30%:tiin ei yksinoikeudella myytävillä kuvilla. 500px:ää on pidetty tervetulleena kuvatoimistona kuvaajien piirissä heidän reilun provision takia. Nyt tehty nopea kelkan kääntäminen on ollut raju isku kuvaajien kasvoille, kuvaajien jotka olivat luottaneet ja ylistäneet 500px:n toimia edistyksellisinä. Luonnollisesti ahneesta muutoksesta suivaantuneet kuvaajat ovat poistaneet kuviaan 500px:n markkinapaikalta. Uusi hinnoittelu alkaa 1.4.2016 ja silloin torppaan omat kuvani myös myynnistä. Tuollaiselle toiminnalle ei pidä antaa pikkurilliä!

  http://petapixel.com/2016/03/21/500px-cuts-royalty-rate-70-30-non-exclusive-photos/

  Jouni Pihlanko, verotusta varten 500px:ssä kuten useassa muussakin jenkkifirmassa tulee täyttää verolomake. Suomalaisen kyseessä ollessa oikein täytetty lomake poistaa jenkkeihin maksettavan veron (30%). Suomella ja jenkeillä on verosopimus.

Vastaa