Terveisiä kuusamosta! Käytiin loppukesästä Kuusamossa perheeni kanssa lomailemassa ja sairastamassa. Kumma juttu, pari päivää meni autoillessa suuntaansa ja perille päästyämme iski napakka syys-flunssa. Ei voisi huonommin loma alkaa.


Jotain kuvia sain kuitenkin aikaiseksi niinä päivinä, kun olimme retkeilemässä. Alla oleva kolme kuvaa ovat kaikki kolmesta eri valotuksesta luotuja HDR-kuvia. Pari ensimmäistä onnistui juuri niin hyvin kuin toivoinkin, viimeisen kanssa oli aika vääntö, eikä se vieläkään ihan ole sellainen kuin ajattelin. Jotain opittavaa tässä hommassa vielä on. Ehkä valotuksia kannattaisi ottaa enemmän per kuva?

Maisema tunturijärvestä.
Kuvan lampi löytyi jostain sieltä vaaran laelta.
Pitkospuut tunturijärven kupeessa
Pitkospuita pitkin kulkeminen oli todella helppoa.

Paljon pidemmällekin olisin halunnut kulkea, ja enemmän päiväretkiä tehdä. Olosuhteiden pakosta patikointi oli melko vaatimatonta, mutta näitä kuvia katsellessa lupaan itselleni palata paikalle vielä joskus uudelleen. Kyllä Suomi vaan on sitten kaunis maa!

Kiutaköngäs
Kiutakönkään kupeessa oli pari nättiä peiliä.
Olen innokas valokuvaaja ja Digikuvaaja-valokuvausblogin perustaja. Kuvaan useille kansainvälisille kuvatoimistoille ja kuviani on nähty myös monissa kotimaisissa lehdissä. Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net

2 Comments

  1. Hienoa jälkeä, hyvällä maulla tehtyä HDRää. Valon ja varjon kontrasti lienee olleen melkoinen.

    • Kiitos. Kyllä varsinkin viimeisen kuvan varjot olivat ihan mustia siinä kuvassa missä taivaassa oli vielä sävyjä. Ilman HDR:ää ei näitä kuvia olisi syntynyt. Jotain ehkä, mutta ei mitään julkaisukelpoista…

Vastaa