Ystävänpäivänä ostettujen tulppaanien herkistämänä päätin koittaa niiden kuvaamista. Katselin niitä keittiön pöydällä aikani miettien miten niistä saisi jotain uutta irti. Kukkakuvia olen ottanut ihan omiksi tarpeiksi, eikä niiden kuvaaminen ole ollut enää aikoihin kovin inspiroivaa.


Päätin kuvata tulppaanit salaman kanssa. Salama pitää tietenkin saada irti kamerasta, että valon saa kohdistettua haluamallaan tavalla. Salaman laukaisemiseen käytin Hähnelin halpaa radiolaukaisinta. TTL:ää Hähnel ei tue, mutta ei tällainen pienimuotoinen studiokuvaaminen ole kovin hankalaa, vaikka joutuukin säätämään salaman tehon käsin. Tässä kuvassa salama oli 1/4 teholla. Hienosäätö tehoon on helppo tehdä siirtämällä salamaa lähemmäksi tai kauemmaksi kohteesta.

 

Canon 5D Mark II, 179mm, f/8.0 1/125s.

 

Salaman päässä oli muovinen diffuusori, ja siinä keltainen kuppi valon värjäämiseksi lämpimämmäksi. Laitoin kamerasta valkotasapainon hehkulamppu-asetukselle, jolloin taustan talvinen maisema sai sinertävän sävyn. Ajatus oli saada tulppaaneihin lämmin sävy ja kontrastiksi taustalle viileän talvinen maisema, joka siis näkyi keittiön ikkunasta.

 

Salama on sijoitettu kohteen etu-vasemmalle

 

Canon 5D Mark II, 100mm, f/8.0, 1/125s.

 

Kyllä nämä kuvat selvästi eroavat aiemmin ottamistani kukkakuvista, joten etukäteissuunnittelu kannattaa. Pitänee tarjota näitä kuvapankeille myyntiin, vaikka kukkakuvia on todella vaikea saada hyväksytyiksi, koska kuvapankit ovat niitä tulvillaan.

 

Olen innokas valokuvaaja ja Digikuvaaja-valokuvausblogin perustaja. Kuvaan useille kansainvälisille kuvatoimistoille ja kuviani on nähty myös monissa kotimaisissa lehdissä. Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net

3 Comments

  1. Erinomainen tulppaanikuva, kuitenkin erityisesti iso kiitos tästä "behind-of-picture" -selostuksesta. Itsekin kuvailin tulppaaneja Ystävänpäivän kunniaksi, mutta en ehtinyt perehtyä aiheeseen noin perusteellisesti.

  2. Kukissasi on mainio valaisu, ja taustakin mitä parhain tuoden kohteen komeasti esille. Kiitos vinkeistä 😉

  3. Hyvin valaistu. Kukissa on kaunis, lämmin sävy. Ei näytä ollenkaan siltä että salamaa olisi käytetty.

Vastaa