Tulin hankkineeksi uuden putken maisemakuvausta silmällä pitäen. Kyseessä on Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 DC laajakulma-zoom. Lueskelin netistä ylistäviä arvioita putkesta ja vakuutuin sen piirtokyvystä tutkimalla erilaisia kaavioita, käppyröitä ja testituloksia.


Sigma on kroppikennoisille kameroille suunnitelluista objektiiveista laajakulmaisin olematta kuitenkaan kalansilmälinssi. Polttoväli on kinofilmikoolle muunnettuna n. 12-24mm, joten kyseessä on todella super-laajakulmalinssi ja vihdoinkin siis saatavilla myös kroppikennoisille kameroille.

Sigma 8-16mm ja Canon EOS 7D

 

Objektiivi julkaistiin jo vuonna 2010, mutta vasta nyt kuulin sen olemassaolosta ja päätin hankkia sellaisen reppuuni. Objektiivi sopii erittäin nätisti Canon EOS 7D:n nokalle ja kuvausote on luonteva. Vaikka objektiivi ei olekaan ihan  kevyimmästä päästä, niin ei kuitenkaan voida puhua mistään järkäleestä. Paino jakautuu tasaisesti ja vaikka objektiivi on aika pitkä, se ei kuitenkaan ole niin paksu kun monet muut super-laajakulmalinssit ja tuntuu itse asiassa melko pieneltä.

Olen innokas valokuvaaja ja Digikuvaaja-valokuvausblogin perustaja. Kuvaan useille kansainvälisille kuvatoimistoille ja kuviani on nähty myös monissa kotimaisissa lehdissä. Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen teemu@digikuvaaja.net

One Comment

  1. Kyllä se huippu-lasi on…
    Itselläni useita Sigma-zoomeja…!

Vastaa